Monday, May 9, 2011

BANG..sat la

Name :     NESRU BIN MUSTAFFA

Job Title : PEMBANTU PENGUATKUASA N17
Division :  UNIT PENGUATKUASAAN PERBADANAN PUTRAJAYA


korang.. hati2 ar ngn mamat ni.. keje saman kete orang ni.. xde hati perut kot.. baru pas jadi kat ayah mertua aku pg ni.. gi hospital putrajaya bawa ummi then xde parking..full.. so yang paling hampir parking tepi jalan antara ERL ngn hospital la.. tu pun kira jauh la.. dahla gi hospital tu sebab sakit then bertambah sakit la if da kena jalan jauh.. kena saman lak tu.. patutnya pesakit leh saman hospital tu sebab xsediakan parking mencukupi.. lg 1 hal..nak bayar saman tu dahla seratus..kalau kaya raya baik gi hospital swasta je check up.. free je tabur duit 100 bayar saman cmni.. HARAM LA  aku nak bayar.. bila orang2 veteran ni gi hospital kerajaan jangan la nak menyombong sangat saman cmtu je.. kete wira je tu.. kalau bawak mercedes ke lantak ko la nak saman cemana pun.. ish....xpuas hati tul aku pasal ni.. bila mamat ni da tua nanti ke tengah sakit ke aku harap banyak la saman dia dapat..
 
*sebelum saman tu educate la dulu oiiii...

11 celoteh:

fai3 dealova said...

alamak...siap gamba...da mcm b*nd**n la plak...
dorg ni cari duit lbh nak raye tu yang...
mmg naye ah kt org2 yg g spital putrajaya arini yg xdpt paking...da mcm banjir lua spital tu dgn kete2 tepi jln..
ingat org2 ni seronok ke paking jauh2 panas2 terik dlm sakit2...g spital plak tu...
aduss...si penyaman ni plak da mcm penyamun..lps je die tgk ade org paking, cepat2 die letak notis saman...
kalau da excited pon keje, ce la pegi dulu kt org tu nasihat xbole paking ke hape...
ni mmg mcm lapo no lah...
haisyyy...

Anonymous said...

siot kah kah kah siap kau letak gambo die ek..mmg tebaek che!...aku rase elok dijadikan bahan thesis si ahmad nespu nih...'penyakit gila di kalangan pengawal keselamatan:satu kajian tentang Nesru Bin Mustapo'...mamat ni memang kes juvana betul la saman warga emas...geram pulak aku hmm tetibe aku rase nak cukur kening dia sampai botak *cipaie hang bayangkan tak ke muke die mcm palang tol*

YANG BENAR,
CiNoT =)

Anonymous said...

salam bro2 yg buat komen.... kalau dah kena saman tu dah tentu ko org buat salah... ko org jgn marah dia memang keja dia tu.... ko org tu sepatutnya fikir...jgn jadi bodoh sombong... kalau aku kat tempat dia pun aku saman gak..heheheheh padan muka.....pdrm

Anonymous said...

maknanya encik/cik/puan Anonymous pdrm ni pun style standby tepi pokok nak saman orang la.. kan baik warning dulu.. takpun u je sediakan transport transit ke pintu depan hospital utk warga tua.. aiseh respect la juga warga tua.

Anonymous said...

kan ke kat situ dh disediakan park n ride..nape korang xnak gunakan..kalau korg parking kat park n ride sebelah ERL tu lagi la senang..siap ade shuttle amik ko bwk gi spital..x yah bayar pun..aku pun pernah gak nak parking tepi jalan tu tapi x jadi sbb aku dh nampak brother2 warden trafik tu tgh menyaman..pernah skali tu dieorg parking kat situ sampai ambulan nk masuk antar pesakit pun x bole sbb dieorg parking kiri n kanan jalan..jadi aku rase mmg patut pun dieorg kuarkan saman..korg ingat brother2 warden trafik tu nk sgt ke menyaman tgh2 panas2 tu??dieorg saman pun atas sebab komplain n aduan dari pihak2 tertentu...cuba la korg pikir sendiri??

Anonymous said...

alahai mamat yg complain ni memang banggang, wa pun selalu gak g spital tu tp wa paking kat stesen bas kat bawah tu 2 inget je siap bumbung lg, pastu ada van dtg amik free lak tu, spital yg sediakan.. nak apa lagi? 2 inget kalo kat mahal gak memang pahit kelat la lu.. kat kl tu paking sejam 4 inget x la plak lu komplen.
memang patut pun kene saman.. kalo wa jadi pgkuasa sejam 1 wa kasi saman kete lu sbb lu memang tak
reti bahasa.. pastu nak marah org lain tak tentu pasal.. lu g duduk kat ranau ke, ulu pioi ke baru lu tau la.. kalau nak saman lu pun monyet yg pungkok merah tu je..

Anonymous said...

kan kat situ dah disediakan park n ride ...bukan main byk lagi lot2 parking kosong...kalau dah ada otak ..fikirlah ..yang sakit tu turunkanlah kat lobi hospital yang sihat tu pegi la cari parking...benda macam ni pun kena ajar juga ker..ada otak fikir ada akal guna kat ERL tu ada van shuttle kesian abg driver dok tunggu .... kemudahan yang disediakan pun x nak guna free lagi...sikap manusia mmg macam ni ler ...kalau boleh kereta pun nak parking kat katil hospital juga...siapa yang educate..fikir-fikir laa sendiri

Anonymous said...

Salam bro cheche. lu ni pun 1, situ ada tanda no parking kan, yg lu taruk jugak kete kat situ pasal apa? kan dah kena kompaun. Wa ar, sanggup tau park kat tpt kena bayar tu rm2 je tak lah mahal sangat pada kena kompaun tak tentu pasal nak byr rm150 wat pe nak kayakan kerajaan, kita pun bukan kaya sangat, biar kita kaya dgn budi bahasa dan patuh pada undang2 insyallah selamat bro. wa kan nye nak menangkan mana2 pihak, tapi peraturan kena lah ikut, klu lu kat tempat dia si Mamat Nespu tu pun lu kompaun gak sebab itu memang tugas dia.Wa kan nak nasihat lu saja tapi kepada semua pembaca di sini. ok bro lu jgn tak bayar lak kompaun tu nanti nak hidup kan road tax tak leh dan akan kena senarai hitam dan kalau tak bayar waran tangkap bro, eeeeeee tak sanggup wa kena gari pi balai. Bila fikir2 balik kita gak yg susah bro.Tak payah lah nak besar2kan cite2 ni org nampak kebodohan lu, ok bro belajarlah dari kesilapan itu. bye

Anonymous said...

ko org jangan jadi bodoh lah, aku tau lah kata situ ada sign no parking lu pi taruk gak kenapa, jgn salah kan penguatkuasaan bila kena saman sedangkan lu sendiri yang mintak di saman. tolong jgn pelekeh tugas dan tanggungjawab pdrm ke jpj ke dan pihak pbt, jgn tak bayar lak nanti kena black list sendiri gak yg susah nanti. k bye benda remeh2 gini pun nak besar2kan. k bye

cheche said...

Anonymous ni komen brani tp letak nama sebenar tak brani..adeh.. nak ugut2 saman pulak.

Anonymous said...

aku pun panas hati gak.. orang yang tak kena boleh laa cakap cam tuh.. aku masa tu bawa anak aku tengah demam ke hospital .. takkan nak parking dekat ERL pastu bawa anak aku yang tengah demam lalu tengah panas.. tuan punya yang saman tu tolong cari kerja lain aaa .. banyak sangat menyumpah. kena ingat juga yang menyumpah tu ada juga diketegorikan orang yang teraniaya. kalau fikirkan logik kenapa perlu saman?? sebab takut ambulan takleh masuk ker ?? cuba p tengok ada ker diorang parking sampai ambulan takleh masuk. ni sebab PJJ boleh buat duit melalui saman ni..kalau sebab MENYEMAK mata memandang almaklumlah putrajaya kan Cantik. Yang mana lagi penting Nyawa orang ker sebab nak bagi pemandangan cantik..PJJ daripada ko saman apa kata kalau ada bahagian yang diorang parking tu ko kasi cantik dan buat tempat parking..x ganggu pun laluan kereta,ambulan ata bas pun...ni semua keuntungan semata-mata bukannya nak tolong rakyat pun..

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons